o nama

Kompanija Transagent d.o.o. Sarajevo je osnovana 1998. godine.

Sjedište kompanije je u Sarajevu.

Od momenta osnivanja pa do danas cilj kompanije je širenje tržišta u Bosni i Hercegovini te korespondentne mreže saradnika van zemlje.
Sve poslovne obaveze vršimo putem naše podružnice u Brodu, carinske filijale na carinskom terminalu Halilovići, poslovnice na Aerodromu Sarajevo i komercijalne službe u direkciji u ulici Maršala Tita 19.
Preko dvije decenije iskustva na poslovima međunarodne špedicije, organizacije transporta, logističkih usluga vezanih za carinjenje i informisanja o uvozu i izvozu garantuje profesionalno i kvalitetno obavljen posao.
Usluge koje nudimo uključuju pružanje kompletnih usluga iz oblasti transporta/dopreme, osiguranja, carinjenja uz omogućavanje plaćanja carine i carinjenje dažbina, te distribuciju i dostavu robe na odredište.
Organizaciji komplikovanih vidove privremenih uvoza, uvoza akciznih proizvoda, lako kvarljive robe i drugog pristupamo sa velikom odgovornošću i profesionalnim odnosom.
Naše carinske garancije su vrhunskog kvaliteta.
Naše poslovne banke nas konstantno prate jer smo dugogodišnjim radom i dokazivanjem uspjeli dostići takav rejting da možemo bilo kada izvršiti vanredno povlačenje dodatnih garancija u odnosu na već postojeće osiguranje.
O pouzdanosti naše kompanije govori i činjenica da imamo stalni rast – kako zaposlenika tako i finansijskih pokazatelja u proteklom periodu.
Putem podružnice u Brodu ostvarujemo usputna carinjenja bez suvišnog zadržavanja, te time doprinosimo uštedi vremena kod transportera, odnosno korisnika. Rad podružnice u Brodu odvija se u četiri smjene non-stop. Prema potrebi, u stanju smo angažirati i naše korespondentne partnere, te u bilo kom dijelu BiH omogućiti kvalitetan servis za uvozna carinjenja.